Gostinska ponudba

Ker je Dornkova hiša na koncu vasi, se naprej razprostira naš sadovnjak s starimi vrstami sadnih dreves in zelenjavno-zeliščni vrt. Iz pridelkov pridelamo v večini vse pijače, katere nudimo v naši krčmi. Zato s ponosom povemo, da ne gre le za domače, vendar tudi za hišne pijače.

Postrežemo s hišnimi sadnimi in zeliščnimi sokovi, likerji, različnimi žganji, pivom, le vino je iz Goriških Brd, vendar tudi domače. Izbor pijač je pester, naj jih le nekaj omenim. Jabolčni sok je popolnoma naraven, za tiste, ki imajo radi bolj nove okuse pa je sivkin sok. Med likerji je naš najbolj prepoznaven Taščin napoj, med močnejšimi pijačami pa Ognjeno žganje. Za poletno žejo se prileže svetlo pivo Vzhajanc, za pozimi pa temno pivo Gruntar. Imamo tudi tople napitke, posebej lepo zadiši domač zeliščni čaj. Poleg običajne kave pa imamo tudi babičino dobro staro projo.

Od prigrizkov v naši krčmi gostje največkrat naročajo Kmečko malco. Sestavlja jo  dobro dimljena zaseka, suha klobasa, kmečki pršut, domača salama in sir in seveda hišni kruh. Za vikende nudimo tudi kakšno sladico, kot je recimo pehtranova potica, orehova potica, flancati, jabolčna pita, jabolčni zavitek, pa še se kaj najde.

Za manjše skupine ob predhodnem naročilo postrežemo tudi z enolončnicami.

gponudba1  dobrote obloženi kruhki  dobrote potica orehova  dobrote sivkin sok